31.8.2017
Při výrobě černého čaje jsou zelené lístky čajovníku čínského mechanicky narušeny, šťáva oxiduje a čaj získává typickou hnědočernou barvu. Poté je oxidace zastavena usušením a produkt je hotov. Málokdo však ví, že už od dob dynastie Tchang (7. – 10. století) byl v Číně tento čaj používán především jako barvivo na tkaniny. To napovídá, že jde o látku, která při delším působení nemusí nábytkovým dvířkům zrovna prospívat…
Pod dohledem soudního znalce jsme „čajovou hypotézu“ otestovali a výsledky ukazuje následující video.
test s černým čajem
Test na fólivaných dvířkách T.classic lesk
Test na akrylátových dvířkách T.acrylic mat
Test na podkladu T.overface
Názor soudního znalce
“Výrazné přírodní barvivo i zaschlé potraviny vyžadují kvalitu a neporéznost povrchu dvířek. Pokud výrobce již dopředu deklaruje certifikát odolnosti vůči tekutinám běžně používaným v domácnosti, není v tomto směru možné jakékoli poškození. A takto dopadl i tento test na dvířkách Trachea. “Ing. Aleš Ullmann
Líbil se Vám tento článek?
Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.