NEW 24: DEKORATIVNÍ FRÉZOVANÍ
27. 6. 2024

Pořád experimentujeme v oblasti dekorativních panelů (nebo dvířek, chcete-li) a hledáme, kam bychom tento zajímavý produkt mohli posunout.

Pochopitelně se především nabízí možnost rozšířit paletu frézování. To jsme také udělali, a tak vám dnes můžeme představit dva nové tvary fóliovaných dekorativních panelů.

NOVÉ TVARY: KOUZLO KREATIVITY  

 

Podíváme-li se na nové tvary blíže, zjistíme, že v obou případech jde o stejné frézování. Ovšem v prvním je použito pouze v jednom směru, zatímco ve druhém i ve směru  kolmém.

Jeden nástroj, ale značně odlišný výsledek: zatímco P12 je typický tvar liniový, P13 je naopak jasně ornamentální. Kouzlo? Nikoli: kreativní řešení…

P12

Tvar zdobící tato lisovaná dvířka je jemný a nenápadný. Mělké, široké a pozvolné linie navozují dojem uvolnění a klidu. Zvláštním způsobem akcentují vybraný dekor fólie, aniž by měnily jeho charakter. Opravdu pohodový tvar.

P13

Díky použití nástroje i v kolmém směru se povrch dvířek jako kouzlem rozčlenil do desítek malých pyramid. Struktura je stále decentní, ale mnohem výraznější a rozhodně nepřehlédnutelná.

Jak jsme řekli, pořád hledáme. Naším snem bylo zkusit dekorativní frézování v masivu, protože jsme přesvědčeni, že tohle spojení by mohlo vyjít moc pěkně.

Teď se to podařilo. Vyrobili jsme dva prototypy a moc rádi bychom znali váš názor.

NOVÝ MATERIÁL: SÁZKA NA DŘEVO

Zjistili jsme, že rovnoběžně frézované linie podtrhují a násobí krásu přírodního materiálu a při správně zvolené hloubce a šířce nepůsobí nijak rušivě.

 

Prototyp A

Povrch dvířek pravidelně člení relativně husté linie hluboké 3 mm, které dávají „nahlédnout“ do vnitřní struktury dřeva.

Celek je výrazný, ale zachovává si přirozenou čistotu a jednoduchost.

Prototyp B

Frézování je natolik decentní, že jej v první chvíli ani nemusíme zaznamenat. Jemné zkosení působí na povrchu dojmem střídání světlejších a tmavších pásků dřeva.

Sofistikovaný tvar naplno využívá a rozehrává strukturu materiálu.

Tak co říkáte? Líbí se vám? Bude o ně zájem? Máme je zařadit do nabídky?

Dejte nám vědět. Olajkujte článek, napište nám na live@trachea.cz (stačí „líbí“ nebo „nelíbí“), nebo zavolejte. Budeme rádi.

Líbil se Vám tento článek?

Dejte vědět ostatní, zda byl užitečný.

NEW 24: DEKORATIVNÍ FRÉZOVANÍ Pokračujeme v experimentech…
5 1 5 4
0 / 5 Hodnocení článku: 5

Vaše hodnocení:

Nezmeškejte nové články